Tüketirken Tükeniyoruz

TÜKETİM VE TÜKENİŞİN TÜM BOYUTLARI FUTURE TALKS’TA ELE ALINDI

SEY Vakfı tarafından her yıl geleceğe dair konuşmaların yapıldığı “Future Talks” bu yıl, çağın en büyük sorunlarından birisini ele aldı.

“Tüketirken Tükeniyoruz” başlığı altında gerçekleşen etkinlikte dünyayı, modayı, dijital ortamı, psikolojimizi nasıl tükettiğimiz tüm boyutları ile ele alındı.

“Devir tüketim devri” diye boşuna dememişler. Bu kadar hızlı bir düzenin olduğu dünyada bazen fark ederek bazen de farkında olmadan her şeyi hızlıca tüketiyoruz.

Kaynaklarımızı doğru kullanmıyoruz, dünyanın ömrünü tüketiyoruz.

Modaya daha çok ayak uydurabilmek için alışveriş yapıyor, sürdürülebilirliği önemsemiyoruz.

Tekstil ürünlerinin doğaya verdiği zararı umursamıyoruz.

Dijital platformlar daha hızlı tüketime yol açıyor, kendimize zaman ayırmıyoruz.

Ve en önemlisi de tüm bunlar olurken kendimiz tükeniyoruz.

Semra & Enver Yücel Vakfı Future Talks ile “tüketirken nasıl tükendiğimizi” alanında uzman isimlerle değerlendirdi.

Yekta Kopan moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte, SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel, Gazeteci Emin Çapa, Yeni Medya İletişimcisi Tolga  Akış, Akademisyen Prof.Dr.Haluk Gürgen, Psikolog Prof.Dr. Acar Baltaş, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve sürdürülebilir moda sektörünün öncülerinden Gözde Atasoy bu konuyu detayları ile değerlendirdi.

Konuşmacılar, aslında kaynakları doğru kullanmadığımız için kaybetmekte olduğumuz dünyayı,

tüketim konusunda ekonomi alanında hangi yanlışları yaptığımızı, psikolojilerimizi nasıl tükettiğimizi ve aslında bu tüketim alışkanlıklarının iletişimi nasıl etkilediğini gözler önüne serdi.

Bilet satışından elde edilen tüm gelirin kız çocuklarının eğitimi için kullanıldığı etkinliği izlemek için linki tıklayabilirsiniz .