Future Talks by SEY Vakfı

“KADININ SORUNU, ERKEĞİN MESELESİ”

Future Talks by SEY Vakfı’nda bu yıl konu, “Kadının sorunu, erkeğin meselesi” oldu..

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği her geçen gün artıyor, şiddetin önüne bir türlü geçilemiyor..

Peki sorumlu kim? Kadınlar mı, erkekler mi, anneler mi, babalar mı?

Bize göre, herkes eş derecede sorumlu.

Biz SEY Vakfı olarak inanıyoruz ki, eğer erkekler kadınların sorunlarını mesele haline getirirse yaşanan eşitsizliklerin büyük bir kısmı kendiliğinden ortadan kalkmış olacak.

Bu noktada gerek sosyal hayatta, gerek iş hayatında gerekse özel hayatlarımızda dikkat edilmesi gerekenler var.. Kurduğumuz dilden, takındığımız tavra kadar,  farkında olarak ya da olmayarak yanlışlar yapıyoruz. Ve bu yanlışlarla da tamir edilmesi zor olan yaralar açıyoruz..

Biz, yaralarımızı bu projemizle iyileştirmeyi amaçlıyoruz..

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için farkındalık yaratmak istiyoruz.

“Kadının sorunu, erkeğin meselesi” projemizi Future Talks By SEY Vakfı etkinliğimiz ile duyurmuştuk ama artık yola çıkma vakti geldi.

7 bölgede 7 ayrı şehre gideceğiz..

Ve oralarda gençlerle, ailelerle bir araya gelerek farkındalık yaratacağız. İl il gezerek, toplumsal cinsiyet eşitliğinin nasıl sağlanabileceğini, neler yapmamız gerektiğini anlatacağız..

Çünkü tek 1 çocuğa, tek 1 aileye bile dokunabilmek bizim için çok önemli..

Kadının sorununu erkeğin meselesi haline getirebilmek için vakıf olarak elimizden geleni yapacağız..

“Kadının sorunu erkeğin meselesi” videosunu izlemek için tıklayın.