DANIŞMA KURULU

Burak Küntay

Burak Küntay, lisans eğitimini Siyaset Bilimi üzerine Florida Atlantik Üniversitesi’nde ve yüksek lisansı da yine aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında yapmıştır. Ardından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktorasını tamamlamıştır.

Akademik çalışmalarını genel olarak ABD devlet sistemi, ABD dış politikası ve Ortadoğu konularında yapmıştır. ABD Senatörü Bill Nelson’un yanında stajını tamamladıktan sonra Florida Atlantik Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyeliği ve aynı üniversitede Vakıf Kurulu Üyeliği’nde bulunmuştur.

Burak Küntay, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanlığı ve Amerikan Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi’nde uzun yıllar Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürütmüş olup hali hazırda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeliği ve üniversitenin Rektör Danışmanlığı görevlerini de yürütmektedir.

Burak Küntay, Washington merkezli düşünce kuruluşu olan Global Policy Institute’de (GPI) dış politika analistidir.

Burak Küntay, 2019’da Filipinler’de düzenlenen 18. Uluslararası Gusi Barış Ödülü’nün sahibi olmuştur.